Да се почне

by fokus 14:51
14:51

Во изминатите 25 години демократски плурализам, научивме дека „стабилните влади“ многу лесно преминуваат во диктаторски влади, а „стабилните парламентарни мнозинства“ во безгласни поддржувачи на диктатурата.

Затоа безусловно го поддржувам професор Ѓорѓи Спасов во неговиот предлог идната платформа за обединување на целата опозиција да биде гаранцијата на СДСМ дека по одреден период по победата на изборите ќе се промени изборниот модел.

- Advertisements -

Пишува
Гордана ПОПСИМОНОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”