Тајна држава

by Фокус 10:34
10:34

Моделирањето осмислен концепт на македонските безбедносно-разузнавачки служби, на што се инсистира во извештајот на Прибе, ќе се соочи со двоен синхронизиран отпор.

Од власта која по секоја цена ќе настојува да ги задржи службите под „капа“ и од иманентниот код на раководните лица во службите заради задржување на атрибутите на моќ.

- Advertisements -

За реформи ќе се залага само опозицијата и тоа само до моментот додека не дојде на власт

Пишува
д-р Гроздан ЦВЕТКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”