Ќе се втурне ли Иванов во злосторничкото здружение?

by Фокус 10:29
10:29

Претседателот има право да помилува одредени осудени лица во процедура определена со закон.

Меѓутоа, ако некој му шепне кого да помилува, тогаш и за претседателот важат одредбите од кривичните закони.

- Advertisements -

До сега претседателот беше само нем воајер на целосната криминализација на нашиот систем.

Со евентуалните одлуки за помилување на Миле и компанија и самиот ќе се втурне во злосторничкото здружение.

Пишува
Александар ТОРТЕВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”