Сваровска Јустиција

by fokus 23:06
23:06

Македонскиот правосуден систем, во изминативе три децении, постепено се трансформираше во своевиден инвестиционен фонд за продажба на правдата.

Алегоричната сленг дефиниција „сваровска Јустиција“, буквално може да се толкува како „откуп на правдата со неправда“

- Advertisements -

Пишува
Д-р Гроздан ЦВЕТКОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК