Судир на врвот на судската преродба

by Фокус 19:00
19:00

Апсењето на 14 прекршочни судии и 11 административци е направено со бројни „грешки во чекори“, непочитување на судскиот имунитет и малку докази, поради што има повеќе сомненија за политичката заднина на оваа афера.

Судиите што се приведени ги застарувале предметите кои се примале во периодот додека претседателката на Врховниот суд, Лидија Неделкова, го предводеше Основниот суд – Скопје 1.

- Advertisements -

Дали претседателот на овој суд, Владимир Панчевски, преку Судскиот совет сега расчистува со нејзините луѓе? Претходно, тој прераспореди судии низ судот кои важат за блиски соработници на Неделкова.

Таа, пак, преку Здружението на судии сега испрати порака да се внимава со судиите во какви услови работеле, што би можело да се сфати дека го прозива токму Панчевски.

Како и да е, жртва на крајот е правдата!

Пишува
Љубиша АРСИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”