Повторувачи што не сакаат да ја научат лекцијата

by Фокус 18:45
18:45

Благодарејќи на Владата, уште еден успех на Македонија. Не само во регионот, туку и во Европа, пак станавме лидери! Во повторувањето. По шести пат добивме препорака, a датум за преговори за членство во ЕУ по шести пат – нема да има.

Од ЕК го добивме досега најлошиот и најкритички Извештај за „назадувачкиот“ напредок.

- Advertisements -

Засега, остануваме со кандидатскиот статус. И го „остваруваме“, сѐ уште. Што ќе биде догодина, никој не знае.

Сѐ е можно со нашава невозможна власт, поради која Брисел, наместо македонска шанса и стратешка перспектива, сѐ повеќе станува град на нашите изгубени надежи и илузии

Пишува
Александар ДИМИТРОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”