Судиите ќе им го белат образот на политичките џелати

by Фокус 19:15
19:15

Кежаровски го урна мрачниот заговор во ДБК за случајот Ореше, а како што тргна, беше на пат да ја разоткрие и мистеријата околу загинувањето на Младенов.

А тоа мораше да се исече во корен! Затоа во врвот на преродбата падна наредба – да се апси и да изгние зад решетки. Без оглед на сѐ, на 24 октомври ќе бидеме пред Апелацискиот суд.

- Advertisements -

Ќе се обидеме да ги охрабриме судиите да се ослободат од политичкиот притисок и стравот од режимот и да го пуштат Кежаровски и македонското новинарство на слобода

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”