Студентскиот лидер тајно троши над 7,5 милиони денари

by fokus 12:06
12:06

СПУКМ ДОБИВА ПАРИ ОД СТУДЕНТИТЕ, А ГИ ТРОШИ ЗАД НИВНИОТ ГРБ

И последните студентски избори, кои се случија пред неполн месец, се одржаа во духот на македонската изборна „демократија“. Се избра лидер, и тоа под закана од оружје, ама не се слушна волјата на тие што требаше да избираат, ниту, пак, се почитуваа изборните правила. Или, што би се рекло, на Запад ништо ново, бидејќи истата слика се повторува повеќе од една деценија. Ништо не е сменето, ниту кога станува збор за транспарентноста на оваа организација, Студентски парламент. Трошат милиони, а не чувствуваат обврска да кажат колку точно, и на што. Ниту, пак, некој надлежен орган го бара тоа од нив!

- Advertisements -

Валентина ВУРМО

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”