Струен удар врз манифестот на ВМРО-ДПМНЕ!

by Фокус 10:29
10:29

ВМРО-ДПМНЕ пет години по ред, три изборни циклуси, во голема мера, ги добиваше врз база на ветувањата во својата инфраструктурна политика, особено во енергетиката.

Се предвидуваше изградба на хидро и термоцентрали, нови рудници на јаглен, надградба на постоечките централи, па дури се споменуваше и изградба на нуклеарна централа.

- Advertisements -

Примамливо за очи, неостварливо во реалноста?! Ѕирнавме во манифестите на партијата, а таму фрапантни резултати.

Проектите доцнат по 5-6 години, а некои извесно нема ниту да се реализираат.

Наместо тоа, државата, со парите на ЕЛЕМ ќе гради „Рајски градини“, а Груевски раскажува дека „соросоидната секта“ го газела манифестот на ВМРО ДПМНЕ?!

Па, песни ли да му пее?

Пишува
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”