Стравовите на Груевски

by fokus 12:33
12:33

Му порачувам на НГ да го соблече панцирот, да си ги соголи и телото и душата, за да може „народот“, односно граѓанинот, да го види и да го запознае неговото вистинско лице без маска.

И да не се плаши, барем од атентат. Секој обид за негово убиство нема човечка смисла и политички е контрапродуктивно. Тоа само ќе го направи херој и маченик. Не! НГ треба да се остави да скапува на сопственото буниште и на сопствениот измет.

- Advertisements -

Посрамен, разголен и детронизиран. Бидејќи тој, ниту ги сака луѓето, ниту ја сака Македонија, ниту ја сака државата. Тој бил и ќе остане само обичен криминалец, кому парите и грижата за сопствената кожа му се пред и над сè!

Пишува
Д-р Ристе ЉУБОТЕНСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”