Странски инвеститори + странски работници = нова генерација на домашни стечајци

by fokus

Додека политиката ни е сведена на дневнополитички будалштини за ситни поени, Македонците не си отидоа, туку се избркани – и тоа не од зли соседи, ниту од „црни врани“, туку од чорбаџиите – што домашни, што странски, претставени како месијантски филантропи што нѐ спасуваат од бездната што сами сме си ја направиле

Пишува
Александар СИМОНОВ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК