Стојан Бајрактаров: Предозираноста со информации за корона вирусот е убиец на менталното здравје

by fokus 11:16
11:16

Карантинот и физичката и социјалната дистанца, како и нивните ефекти врз вообичаените активности и рутини на многу луѓе, очекувано резултираа со зголемување на анксиозните и депресивните растројства, зголемување на штетното користење алкохол и дрога и пораст на насилството во секој облик, особено во кругот на семејството

Разговараше
Соња ТАНЕСКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК