Рецептот „Ел Патрон“

by fokus 20:26
20:26

Македонскиот трагикомичен модифициран рецепт на политичка патронажа најсликовито ја доловува анегдотата со најдолговечниот политичар Љубисав Иванов – Sинго, кој на партиски митинг во 1990-тите во едно испустено село ветува дека ќе направи сѐ, па и „деца, ако треба, ќе ви направиме“

Пишува
Д-р Гроздан ЦВЕТКОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК