Среќна нова, корисни идиоти!

by Фокус 11:49
11:49

Феноменот „корисни идиоти“, не само што не исчезна како реликвија од едно минато време, туку се модифицира во современиот политички корпоративен менаџмент, особено во транзициските држави со авторитарни и корумпирани режими.

За наши прилики, можеби најсоодветен би бил понеутралниот политички жаргон „корисни будали“ како категорија на луѓе кои се ставаат на услуга на партијата на власт, со цел безрезервно и верно да им служат на нејзините политички и пропагандни цели

- Advertisements -
Banner 300x250_

Пишува
д-р Гроздан ЦВЕТКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”