Дали парламентарната опозиција е способна да изведе победоносен процес во Македонија?

by Фокус 11:40
11:40

На еуфоричните изјави на Груевски дека се спроведени речиси сите поважни одредби од Пржинскиот договор и дека мора да бидат одржани изборите на 24 април 2016 година, прилично јасно му се придружи и Ахмети.

И тој како и Груевски, не може да го види она што го гледаат македонската јавност и заинтересираните меѓународни институции – доколку се одржат избори на 24 април 2016, тоа не само што нема да бидат подобри од оние одржани избори во 2014 година, туку ќе бидат и полоши.

- Advertisements -

И јас лично мислам дека таа оценка е точна.

Пишува
Стојан АНДОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”