Советниците во здравството се нафатираа

by fokus 13:56
13:56

Веќе години наназад, јавна тајна е дека за да станеш советник, државен секретар или шеф на кабинет, мора да имаш партиска книшка, да гласаш и плус да убедиш уште 15 неопределени гласачи.

Таков е случајот со советниците на министерот Тодоров во здравството. Државните советници се вкотвени на добри работни позиции, вработени се во Владата и во министерствата, а во меѓувреме извршуваат уште по неколку функции во управни и надзорни одбори на клиниките, во разни лекарски комисии од каде што добиваат дополнителни хонорари…

- Advertisements -

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”