Ги бркале од работа зaшто не се од ВМРО-ДПМНЕ, а судот викал амин!

by fokus 13:52
13:52

Иако Законот за заштита од дискриминација беше донесен уште пред шест години, граѓаните сѐ уште не ги почувствувале бенефитите од ова законско решение.

На хартија тие се заштитени од политичка дискриминација, а во пракса секојдневно „летаат“ од работа, доколку во раката наместо диплома не држат партиска книшка.

- Advertisements -

Судовите, пак, наместо да делат правда, стануваат соучесници во дискриминацијата, бидејќи досега не открија ниту еден ваков случај

Пишува
Валентина ВУРМО

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”