Сомнително се делеле плати, се трошеле буџетските пари и се располагало со државниот имот!

by Фокус 12:15
12:15

Овој владин ресор, кој многу години е во рацете на ДУИ, постојано е предмет на обвинувања за незаконско и недомаќинско работење.

Дека не станува збор само за перцепција во јавноста, потврдуваат многу сериозните наводи од надлежните државни институции за истражување и гонење на криминалот и корупцијата.

- Advertisements -

Откако функционери, службеници, ама и министер, беа осомничени и обвинети за злоупотреба на службената положба, поткуп и други видови криминал, и последниот ревизорски извештај открива дека во оваа институција се работело на граница на нелегалноста и неекономично.

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”