Тужениот виновен, тужителот да си ги плати судските трошоци

by Фокус 12:10
12:10

Кога Жарко Трајановски ќе каже дека Миленко Неделковски е медиумски шарлатан, за судот тоа е навреда и клевета „тешка“ 70.000 денари.

Но кога партиски војник на ВМРО-ДПМНЕ за поранешниот член на Комисијата за лустрација и пратеник на СДСМ, Благоја Гешоски, ќе рече дека е „педер“, „багра“ или „најголем лажго“, судот ќе констатира оти тужениот за тужителот не изнел невистинити тврдења, туку изразил „негативно вредносно мислење“!?

- Advertisements -

Така тоа изгледа кога (не)правдата ја делат: судијка од таканаречената „сваровски“ генерација и судија за кого во опозициските „бомби“, Гордана Јанкулоска, констатира оти бил „100% наш“.

Пишува
Зоран МИЛОШЕСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”