„Собрани дела“ од изборни (не)времиња

by fokus

Фер, демократски и мирни избори е разбирлива и излишна реторика во услови кога дел од културата на живеење е и граѓаните по сопствена волја, со пенкало, да го прават својот избор во сите изборни циклуси.

Но. Зошто и како се дојде до констатацијата дека демократијата кај нас има циклична траекторија?

Пишува
Сања ЛУКАРЕВСКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК