Со реформски карикатури Груевски не може да слави победа

by Фокус 18:30
18:30

Таа еуфорија кај Груевски се искажува и со односот на обвинителството и судот кон Заев.

Преговорите штотуку почнаа, на свое заседание, судот го прифати обвинението против Заев за обид за Пуч и рекетирање на Груевски, како основано.

- Advertisements -

Веројатно прифаќањето на обвинението во судот е покажување на моќта на Груевски, која како стап ќе биде применувана во целиот тек на преговори и ќе доведе до тоа да се постигне договор што ќе биде далеку од тој што објективно треба да го постигне опозицијата.

Пишува
Стојан АНДОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”