Не барајте Пастирот да се откаже од стадото, барајте стадото да се откаже од Пастирот!

by Фокус 18:20
18:20

Бесмислено е да му се лутиш на непријателот затоа што тој не сака да изгуби. А ако не гледа дека ти имаш доволно сила или итрина да го поразиш, треба да е луд па самиот да ти се предаде, оти ете му паднало жал за тебе.

Ако Никола Груевски гледа не само во опозицијата, туку и во македонскиот народ непријател, зошто би се предал и би дозволил да биде поразен, и сам да им падне во рацете на неговите душмани?

- Advertisements -

И зошто би прифатил фер борба во која исходот може да не му биде по волја, кога може да продолжи да се бори во нефер услови, каде што шансите се „наштимани“ во негова полза?

Да излезе на фер избори? Има со кого, има каде, има и со што, ама нема „зошто“ да излезе на фер избори.

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”