Со „реално“ против реалноста

by fokus 15:07
15:07

Народот, граѓаните се гладни за сè: за леб, за права, за правдина, за демократија, за живот! Кој не може да го сфати тоа, тој очигледно има проблем со реалноста или со својата перцепција на реалноста.

Во секој случај, тоа не е ниту психолошки, ниту општествено, а најмалку политичко разумно и здраво. Особено што тој што одбива да ја сфати реалноста успеал со бескрупулозен криминал дебело да се „омрси“, па сега така „мрсен“ да проповеда дека е многу убаво да се пости!?

- Advertisements -

Токму затоа на 11 декември ќе видиме: колку е умна лисицата (НГ), а колку е глупава кокошката (граѓаните)!?

Пишува
Д-р Ристе ЉУБОТЕНСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”