Лошо е кога ѕидовите имаат уши, ама полошо е кога ушите имаат ѕидови

by fokus 15:03
15:03

Па што ако некој си верува во тези и тврдења за кои нема докази, само затоа што му прават ќеф да се вистина, затоа што во нив се оцрнети неговите политички непријатели?

Која е штетата во тоа да веруваш во слатки лаги, додека ги игнорираш горчливите вистини?

- Advertisements -

Штетата е во крајниот исход од политичката борба во која што не може да се победи ако таа се заснова врз планови и стратегии изградени врз погрешни информации и заклучоци.

Кои, пак, се последица на неслушањето и негледањето на непријатните факти.

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”