Важно е што ќе направат просветарите, а не што мисли премиерот!

by Фокус 18:30
18:30

Јаким Неделков веќе четири години е претседател на СОНК. За два дена тие ќе почнат со генерален штрајк на кој се очекува присуство на целото членство. Тој на лидерската позиција дојде во 2010 година како кандидат на огранокот од Кисела Вода.

Неделков објаснува со какви проблеми се соочуваат просветните работници во последните неколку години, за бркањето на професорите од Штипскиот универзитет, какви притисоци им се вршат, дали очекуваат контраштрајкувачи.

- Advertisements -

Разговараше
Ирена МУЛАЧКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”