Со Груевски веќе сѐ е релативно!

by Фокус 10:12
10:12

Се случи дистанцирањето на Груевски од суштинските преговори, кога тој ги прекина контактите со претставниците на САД и на ЕУ, дури и оние со амбасадорот на САД, Бејли.

Тоа беше виртуелно бегство на Груевски од Пржинскиот договор и само упатените во состојбите на преговарачката маса за Пржинскиот договор можат, ако не сосема јасно да разберат, ама барем да насетат, која сила беше таа што, сепак, го натера Груевски да прифати одложување на изборите што беа закажани за 24 април.

- Advertisements -

Пишува
Стојан АНДОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”