Со „€-коалиција“ не можеме во Европа!

by Фокус 20:00
20:00

Извештајот ќе биде објективен – значи најлош и најкритичен од сите досегашни! Сепак, поради новата политика на ЕУ за Западен Балкан, кандидатскиот статус сѐ уште не е загрозен и препораката нема да ни биде одземена.

Но, датум за преговори за членство – по шести пат ќе нема. Иако незадоволна, ЕУ не кренала раце од Македонија, и покрај тоа што е крајно загрижена за сериозното заостанување и негативните трендови во сите области.

- Advertisements -

Практично, причините и оценките, но и задачите во Извештајот, ќе се речиси истите од Берлинската декларација. „Шут-картон“ нема да има!

Пишува
Александар ДИМИТРОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”