Со 2,4 милијарди евра, Македонија можеше да заличи на Швајцарија!

by Фокус 10:38
10:38

Убавината на економијата е во едноставноста, па едноставната математика вели дека доколку 2,4 милијарди евра (нови долгови од 2008 до 2014) беа вложени во инфраструктурни проекти, досега Македонија можеше да има автопатишта низ целата територија од Скопје до Штип, Охрид и до Битола, уште една термоцентрала со големина на РЕК „Битола“, гасификација низ целата држава и пруга кон Бугарија!

Но, владата имаше други приоритети!

- Advertisements -

Пишува
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”