Наместо лошите студенти, Груевски ќе ги брка непослушните професори

by Фокус 10:48
10:48

Откако владата воведе масовно студирање и отвори факултети во секое село со кампањата „Знаењето е сила, знаењето е моќ“, сега се посомнева во штанцањето дипломи и реши да ги селектира студентите со екстерни државни испити.

Студентите ќе го полагаат тестот, ама оценката веќе одамна е одмерена за партиски неподобните професори

- Advertisements -

Пишува
Валентина СТОЈАНЧЕВСКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”