Снежана Караџовска од Скопје, која остана инвалид во сообраќајка во Турција: Не ми даваат трајна инвалидска пензија, без две нозе сум била работоспособна!

by Fokus 14:22
14:22

Поминаа речиси 11 месеци од страшната сообраќајна несреќа што се случи во Турција при судир на туристички автобус од Македонија и камион што превезувал јаглен.

Една од патничките во автобусот, 53-годишната Снежана Караџовска, во „Фокус“ ги достави сите документи со кои располага околу незгодата, од каде што во полициските записници може да се види дека возачот на автобусот е виновен, но и покрај тоа, тој е на слобода и вози на истата линија на која се случи сообраќајката.

- Advertisements -

Таа, исто така, е револтирана што со две ампутирани нозе над колената не успеала да добие трајна инвалидска пензија, со оправдување од комисијата дека е работоспособна

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”