Ако одевме по умот на ВМРО-ДПМНЕ, Македонија немаше да биде независна држава!

by Fokus 14:26
14:26

Првиот пат беше магистрален, бидејќи Македонија како полноправна членка на ОН, и покрај референцата, беше изедначена по сите белези што ги имаа другите држави-членки на ОН. Вториот пат што се нудеше како безалтернативен патриотизам, всушност имаше за цел да се спречи приемот на Македонија во ОН, со што ќе се создадеше можност да се оствари планот за протекторат врз Македонија и нејзино покровителство од четирите соседи. Тоа ќе беше најверојатно крај и на најновиот обид Македонија да стане независна држава. Ова со невидена упорност го застапуваше ВМРО-ДПМНЕ

Пишува
Стојан АНДОВ

- Advertisements -

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”