Зошто си оди губернаторот од Македонија, „полковник“ Сергеј Самсоненко?

by Fokus 13:27
13:27

Мисијата на Самсоненко е промашена што се однесува до геополитичката инвестиција на Кремљ за разбивање на јужното крило на НАТО.

Руската тајна служба морало да биде многу разочарана поради тоа што од овде со години добивала лажни депеши дека Мијалков и Груевски играат изворно на руска карта и затоа треба да им се овозможи нивните валкани пари, ограбени од македонскиот буџет, да се перат со руско знаменце

- Advertisements -

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”