Синдром на самоуништување

by fokus 00:44
00:44

На научниот симпозиум за одбележување на јубилејот 150 години од раѓањето на македонскиот великан Гоце Делчев, организиран од Институтот за национална историја, највисоките државни претставници беа „оправдано отсутни“.

Очигледно, се плашеле од аманетот што го остави Гоце, бидејќи пречи за дилот со Бугарија за добивање датум за преговори

Пишува
Д-р Гроздан ЦВЕТКОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК