Шу праиме сега?

by fokus 13:51
13:51

Обединетото Кралство било, е и ќе биде значајна светска сила, независно од излегувањето од ЕУ. Ние, благодарение на лидерите од типот на Јанкулоска, сме држава-пациент приклучена на апарати.

Преживуваме благодарение на инфузијата во вид на кредити, кои секојдневно ги земаме. Не дај боже, меѓународната заедница да дигне раце и да нѐ остави самите да ги решаваме проблемите.

- Advertisements -

Дури тогаш вистински ќе се постави прашањето „шу праиме сега“.

Пишува
Александар ТОРТЕВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”