МАНУ(ЦИ)

by fokus 13:47
13:47

Многумина од интелектуалните господари, мажи, мажишта или народски интелектуални мануци, преферираат и практикуваат додворување на власта, конформизам и лукративност, со што доброволно се согласуваат да бидат затапувани, анастезирани и конзервирани.

Наместо критичари на власта, совест на нацијата и патриоти кои ќе ја трасираат визијата за вистинскиот пат, мануците идеално се втопија и адаптираа на мочуриштето со исчашени вредности, станувајќи квазиинтелектуалци, климоглавци и евет-ефендии на псевдопреродбата.

- Advertisements -

Пишува
Д-р Гроздан ЦВЕТКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”