Што се криви кандидатите, ако народот гласа за мафија!

by fokus 14:34
14:34

Може ли составот на кандидатските листи за пратеници битно да влијае на исходот од изборите? Ова прашање се наметнува по жолчната расправа во медиумите и на социјалните мрежи за имињата на кандидатите на листите на опозициската коалиција на СДСМ, поради што некои незадоволни социјалдемократи дури се заканија оти немало да гласаат на 11 декември.

За жал, одговорот на ова прашање можеби нема да го дознаеме ниту по изборите, зашто по победата критичарите главно замолкнуваат, а вината за поразот секогаш лежи кај лидерот. Сепак, некои сугестии се можни однапред.

- Advertisements -

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”