Што се 100 дена СЛОБОДА, наспроти 4000 дена РОПСТВО!?

by fokus 09:36
09:36

Токму на Денот на независноста 8 септември, изминуваат првите 100 дена од работата на Владата на Зоран Заев и тоа е симболика која душа дала за историски реминисценции, но истовремено и доволно долг период за сериозна анализа на досегашните политички потези на новата власт.

Внимателно со слободата! Навикнатите на ропство, клиентелизам, партиско вработување во државната и јавната администрација, товените со сендвичи на партиски митинзи, задоените со античко млеко и наци-популизам, вежбаните на нишање врата и земање плата за преживување, не ја сакаат слободата. Тие се плашат од неа

- Advertisements -

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”