Што полошо, тоа подобро

by fokus 15:12
15:12

За очекување е дека НГ ќе оди до крај. Тој зад себе веќе ги урна сите можни мостови на своето институционално и политичко спасување, така што играњето на картата на граѓанска војна му се чини како единствено можно спасение.

Но, и тука е многу краток. И нему и на претседателот на РМ во својство на врховен командант треба да им е јасно дека употребата на армијата против сопствените граѓани е тежок облик на криминал.

- Advertisements -

Иако, од друга страна, прилично сум сигурен дека и да направат таков обид, повеќе од извесно е дека армијата нема да дозволи нејзина злоупотреба за мрачни политички и криминални цели.

Пишува
Д-р Ристе ЉУБОТЕНСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”