Што (не) научивме од 2016-та?

by fokus 14:07
14:07

Па кои се вистинските победници од изборите? Многу е едноставно, тоа се партиите кои ќе влезат во составот на новата влада. Толку.

Целта на излегувањето на избори е да се дојде на власт. Ако дојдеш на власт, си победил, па макар имал само тројца пратеници.

- Advertisements -

Ако не си дошол на власт сеедно е што имаш дури 49 (или 51) пратеници, кога ти реално си поразен на изборите.

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”