Сам против себе

by fokus 14:22
14:22

Единствено на овие сè уште цивилизациски недозреани балкански простори можеш да „тропаш глупости“ колку што сакаш и да останеш политички жив.

Во нормалните демократски држави, за искажани тешки зборови со кои се повикува на братоубиствена војна, смртни закани за амбасадори и слично – бргу се оди во затвор. За жал, политиката и „политичарите“ на Балканот сè уште се поим за неодговорно, корумпирано и криминално однесување.

- Advertisements -

Тоа е така затоа што најголем дел зборови искажани од политичарите немаат никаква тежина и се доживуваат како дел од политичкиот фолклор.

Пишува
Д-р Ристе ЉУБОТЕНСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”