Што може да го сруши режимот, ако не го срушија бомбите и големиот протест!?

by Фокус 18:00
18:00

За демократија, слобода, европски вредности, се виде колку луѓе ќе дојдат на митинг, и колкумина се спремни да гласаат на избори.

Ама за цела годишна плата одеднаш во џеб – ќе има многу повеќе што ќе се заинтересираат за победа на СДСМ.

- Advertisements -

А овој план, не може да го копира со контраплан власта.

Оти, парите што треба да се делат се парите што таа ги украла од граѓаните за себе!

Кога ќе се размисли подобро, зар не е токму ова планот што веќе девет години го тера Груевски!?

Зар не зема и тој преку даноците пари од оние кои не гласаат за него, за да им дава на оние кои гласаат за него?

Ако е така, тогаш планот што го изложувам е во суштина докажано успешниот план на Грујо!

Кој, пак, може да се победи само со една друга метода од истиот извор – имено, со контраплан.

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”