Што кријат „бомбите“ за случаите „Кампања“ и „Ровер“?

by Фокус 19:02
19:02

Откако „бомбите“ почнаа да пукаат на Бихаќка, а Зоран Заев предупреди дека затворите се полни со политички затвореници, не може, а да не се постави прашањето, дали и пресудите за судските случаи „Кампања“ и „Ровер“, во кои е осуден Љубе Бошкоски, биле договарани по телефон?

Сомнежот уште повеќе го зголемува тврдењето на Бошкоски, искажано уште пред една година, дека поседува докази за монтираните судски пресуди.

- Advertisements -

Останува да почекаме дали такви докази ќе се откријат во јавноста и какво влијание ќе имаат врз судскиот процес.

Како и да е, засега доволна за потрес на јавноста ѝ е последната пресуда во случајот „Ровер“

Пишува
Валентина СТОЈАНЧЕВСКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”