„Што ќе ти е, бе, машко, апсолутно мнозинство? Да колеш, да бесиш?“

by Фокус 12:34
12:34

Сите забелешки од извештајот на Прибе, без исклучок, до последната буква, мора да влезат во фаза на решително и доследно разрешување.

Времето гази, ама многу било, малку останало, па ако треба натпреварот ќе се презакаже во некој друг термин.

- Advertisements -

И за тоа ќе треба храброст и бескомпромисност.

Трката овој пат мора да биде фер; без допинг, без поткупени судии, без довлечкани навивачи и тепачи.

Е, тогаш, ајде сите на избори!

Опозицијо!

Насетувам дека во такви фер и демократски услови победата е ваша.

Само никогаш не подлажувајте се да посакате „апсолутно мнозинство“.

Пишува
Ана ПАНОВСКА  

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”