Распетие на неразумноста

by Фокус 12:27
12:27

Има кај нас луѓе, меѓу кои спаѓа и Никовски, кои се убедени дека Америка сака да ја уништи нашата држава и нас Македонците како народ.

Дел од тие луѓе се вистински загрижени патриоти и угледни интелектуалци.

- Advertisements -

Но, тие површно ги гледаат работите, и наместо на владеењето на разумот и знаењето, се потпираат на своите чувства, кои од друга страна имаат основа во долгогодишните историски заблуди.

Гледам дека гласот на тие луѓе видно стивнува.

Можеби тоа е знак дека калваријата (фигуративно: распетие н.з.) низ која минаа луѓето како Вучиќ, постепено ја минуваат и тие наши значајни личности, но жртви на големите заблуди.

Пишува
Стојан АНДОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”