Опозиција и собрание, со лесно во тесно

by Фокус 12:37
12:37

Мислам дека ова се основните можности за стратегија на опозицијата: или да врати со протерување пратеници од актуелното мнозинство, или по младешката песна на „Плави оркестар“ „ако су то само биле лажи, лажимо се бар још мало“, со сите враќања и придобивања да изгради ново мнозинство.

Или последната опција: да си земе гарант и залог како што тоа можеле да го сторат мигрантите, земајќи со себе внатре во камионот еден од шверцерите на луѓе, кога се согласиле да влезат во камионот. Морбидно и тажно, но верувајте исто е тесно.

- Advertisements -

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”