Штипскиот суд со фалсификат штити судијка

by Фокус 19:30
19:30

Поранешниот претседател на собранието на Штип и директор на „Селена“, Славчо Митевски, цели 18 години води битка во управните органи и во надлежните судови, чие префрлување на одговорноста го плаќаат македонските граѓани.

Но, тој води неколку други предмети пред штипските судови, по кои покренал постапка за кривично гонење на еден и за преиспитување на стручноста на судии во апелацискиот суд, поради злоупотреба на службена положба, па дури и фалсификат.

- Advertisements -

За што точно се работи, за кои судии станува збор и каков е досегашниот епилог?

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”