Поданици против граѓани

by Фокус 19:45
19:45

Колку што е тешко од граѓани да направиш поданици, оти оние што навистина ја искусиле слободата, ретко се спремни да се откажат од неа, уште потешко, па дури и речиси невозможно е од поданици да направиш граѓани. Оти, не секој има храброст да се соочи со одговорноста самиот да носи одлуки за сопствената иднина.

Пишува
Нено БОГДАН

- Advertisements -

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”