Шкендија е искра

by fokus 14:31
14:31

Зборот Шкендија значи искра. Искра за надеж дека за и во Македонија се можни и многу други успеси.

Дека Албанци и Македонци во еден тим можат до толку далеку да стигнат во Европа.

- Advertisements -

Па, и други домашни инвеститори по примерот на „Еколог“ да можат да се охрабрат, да купат и преземаат фудбалски клубови со кои, ете, успехот, дури и финансиски, е загарантиран.

Жалосно е како Шкендија остана непреведена во искра. Исто како што секојдневни искри остануваат непреведени и незаведени речиси секој ден во ова земја.

Или уште полошо: искрата да се преведе како жар!

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”