Во Европа преку Босфор

by fokus 14:33
14:33

На следните избори граѓаните дефинитивно ќе треба референдумски да се изјаснат: дали се за Европа и европскиот систем на вредности или, пак, се за тоа Македонија полека да се врати во рамките на Отоманската империја, овојпат како вазална држава.

Друг избор нема бидејќи фамилијата добро знае дека продолжувањето на Македонија по европскиот пат и патот на евроатлантските интеграции нужно ќе резултира со нивно соочување со правдата, па сега спасот го гледаат во дружбата со Ердоган и со Путин.

- Advertisements -

И тоа уште се обидуваат да ни го прикажат како национален интерес, а всушност се работи исклучиво за нивни личен интерес да се спасат од одговорноста за сите злодела што ги направија во последниве 10 години.

Пишува
Александар ТОРТЕВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”