Шарениот клуч на Македонија

by Фокус 10:47
10:47

Шарената револуција настана како природна, очекувана и неминовна фаза на македонската политичка разрешница.

Стеснетата свест на Груевски и на неговите советници од типот на Протуѓер, никогаш нема да сфатат дека покрај воздухот и водата, човекот не може да живее без слобода.

- Advertisements -

Особено ако некогаш ја имал, или мислел дека ја има, а потоа некој на измама му ја одзел.

Меѓу другото, Шарената револуција е сосема нормален производ на една вселенска глупост на една вселенски глупава клептократија.

Пишува
Гордана ПОПСИМОНОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”